Kushdo që ngjall një jet, krijon vënde pune.

-Ajet:”…atij që mbjell një kokër, nga e cila dalin shtatë kallinj, ku secili kalli ka nga njëqind kokrra…El-Bekare 261

“një kokër” ideatori, nxitësi i projektit kombëtar për punë.

“shtatë kallinj” bashkëpuntorët në rrealizimin e projekteve të punës,larg çdo manipulimi që kanë si qëllim fitimet jo fisnike, shfrytëzimin e situatave të turbullta politike etj.

“ njëqind kokra” rezultati i idesë, bashkëpunimit, vendet e punës, ulja e papunsisë veçanërisht tek të rijtë.

-“..ai që mbjell..” toka është e punueshme por a ka mbjellës, puntorë, ideatorë, së pari: arsim që përputhet me kërkesat e tregut që krijojnë punë e pavarsi ekonomike. Mjerim është sistem arsimor pa studim të mirfilltë çfar vërtet kuadër duhet nxjerë.

•”…ai që mbjell..” proces arsimor që nuk është kryekëput vetëm  mësimdhënje dhe memorizim, por analizë, kuptim, kreativitet praktikë. Këtë e gjen thuajse në çdo studim të univerziteteve europjane.

“…shtat kallinj..” cilat janë sinqerisht projektet qeviritare për largimin e papunësisë,sa ka në ato projekte njerës që profesjonalisht ja vlen të konsultohen, a kan konsultuar grup ideatorësh nga vendet ku synojmë të integrohemi? Të lutem vetëm politikan siç kemi ne mos.

•”..shtatë kallinj…” ideja e projektit të mbjelljes së farës së punës, duhet pasë plan të qartë se sa …” kokra” vende pune krijon, mjaftë u futëm në kredite për nuk e di çfar, dhamë lek “ qeveria nga 200 euro” për pushime, kur nga pushimi rrinia tonë hik se e ka frigë, eshtrat na kan filluar të shtrembërohen, skemi plan për të krijuar përgjisi si kryetar familjeje.

•”…ai që mbjell…” fara duhet siguruar, nxitja e punsimit pa burokraci e kushtëzime, toka është pjellore, qëndro larg korrupsjonit,

ska më fare kuptim punsimi partiak pasi kështu krijon militant votuesish të cilët as nuk i ke punsuar pasi paguhen dobët, as sjan pa punë pasi bëjnë sikur punojnë.

-A e kupton tash lutjen e të Dërguarit a.s: ” O Allah! Kërkoj mbrojtjen Tënde nga e keqja e mosbesimit dhe varfërisë”

– Një shpirt i lartë që kur s’ju njoh fytyra, as nuk doli në media, e as nuk do ta shohim në ndonjë garë të caktuar, por ama vetëm pse kuptoj reformat drejt, përparsitë, adhurimet, nxënës i Muhammedit a.s tha:” Papunësia është gjëja më e keqe në botë; aty ri shejtani.” E pyetën:” Si mund ta thuash këtë?” Ai ua ktheu:” Nga një i papunë pritet gjithëçka: imoraliteti, mëkatet, mosbindja, dyfëtyrësia, papërgjisia, etj.”

-Rëndësia dhe patjetërsueshmëria e punës, Ajet: … kush do që NGJALL një jetë, është sikur të ketë shpëtuar jetën e të gjithë njerzimit…” El-Maide 32