Gjithmonë për njëri-tjetrin

1.-Festa e Kurban Bajramit zemër fisnikria e Dibranëve.

-Dibra Community Center me ushtruesin e detyrës së Imamit: Omer Kadri në bashkëpunim me Myftininë e Dibrës dhuron: 11 Kurbanë të mëdhej( lopë).

-Myftinia Dibër 1500 kg mish Kurbani.

-Qytetarë të Dibrës dhuruan 20 Kurbanë të vegjel (dele).

-Shpërndarja:

1. Ndërmarja e Standartit Dibër

2.Qendrës Shëndetsore Dibër

3.Çerdhes së fëmijëve Dibër

4.Shkollës 28 Nëntori

5.Shkollës Penestia

6.Kishës Ortodokse

7. Prerësve të Kurbanëve

8.Qendër Zhupë

9.f. Gorencë

10.f. Rostush

11.Imamëve të qytetit të Dibrës

12. Qytetarëve në nevojë

2.- Aktiviteti mes: Dibranëve në SHBA, Zvicër dhe Myftinisë së Dibrës në fillim të perjudhës së:COVID 19

-Nga ky bashkëpunim dhe solidarizim përfituan:

-364 familje përkrahje ushqimore.

–   73 persona shlyerje të borxheve për  barna(ilaçe).

–   20 familje tesha Bajrami për fëmijēt e tyre.

3.- Solidarizimi i qytetarëve të Dibrës dhe fshatrat të rrethit të Dibrës, që u solidarizuan me vëllezërit tonë të Shqipërisë gjatë kohës së Tërmetit:

– 212.800 den.

–      5000$ një person SHBA

–      1975 €

–        260$

4. -Aktivitet në Xhamitë e qytetit dhe të fshatrave të Dibrës.

– Rasti urgjent për kurimin shëndetsor, jashtë Shteti. Rasti ishte nga f. Broshticë, fatkeqësisht mbaroj me vdekjen e djalit të ri.

– 7560 €

Hadith:” Besimtarët janë si një trup i vetëm kur dhemb nji pjesë e trupit dhemb i tërë trupi.”